Nieuws – De vernieuwde keuzehulp myomen (vleesbomen) is vanaf nu publiekelijk beschikbaar

mei 12th, 2023|

Hiermee komt de wens van veel gynaecologen, en interventieradiologen uit om patiënten met klachten van myomen in de baarmoeder te informeren over de mogelijke behandelopties en optimaal te betrekken bij de besluitvorming rondom een behandeling.

De keuzehulp geeft patiënten meer informatie over de diagnose myomen, inzicht in de laatste behandelopties en de mogelijkheid om een behandeling te kiezen die het beste past bij haar leven en situatie.

Met dank aan o.a. NVOG, ZonMW, Amsterdam UMC, Bekkenbodem4All, ETZ (Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis), Amsterdam Public Health Research instituut, Maxima MC, PatientPlus

Ga naar www.keuzehulp.info/myomen en bekijk de vernieuwde keuzehulp met:

  • Informatie over myomen
  • Informatie over de mogelijke behandelingen, waaronder embolisatie, medicijnen met/zonder hormonen, myomen weghalen via de buik/vagina, baarmoeder weghalen en nieuwe behandelingen in wetenschappelijk onderzoek zoals de MYCHOICE studie.
  • Een overzicht om behandelingen met elkaar te vergelijken
  • Vragen die helpen om te bepalen wat voor de patiënt belangrijk is
  • Vragen die helpen om samen te kiezen welke behandeling het best past
  • Vragen rondom het veranderen van de voorkeur(en) na het doorlopen van de keuzehulp.

MYCHOICE studie update

april 14th, 2023|

De studie loopt alweer ruim twee jaar. Momenteel zijn er 52 patiënten geïncludeerd in de MYCHOICE studie.  We hopen deze stijgende lijn zo door te kunnen zetten.

Ondertussen is het Amsterdam UMC aangesloten als includerend centrum. Hier zijn wij ontzettend blij mee en ook vanuit Amsterdam zijn de eerste patiënten geïncludeerd.

 

 

MYCHOICE studie: 18 maanden update

mei 24th, 2022|

In de maand mei loopt de studie 18 maanden! We hebben in het laatste half jaar veel nieuwe patiënten gezien en het aantal inclusies is daarmee ruim verdubbeld ten opzichte van het eerste jaar.

Ook zijn de eerste patiënten in het Elisabeth Tweestedenziekenhuis geïncludeerd en zij worden binnenkort behandeld. We hopen dat het Amsterdam UMC binnenkort ook mag aansluiten en patiënten vanuit dat ziekenhuis of omgeving alleen voor een MR-HIFU behandeling, maar niet voor andere zaken binnen de studie, naar Zwolle hoeven te komen.

 

Deelnemende centra