Hiermee komt de wens van veel gynaecologen, en interventieradiologen uit om patiënten met klachten van myomen in de baarmoeder te informeren over de mogelijke behandelopties en optimaal te betrekken bij de besluitvorming rondom een behandeling.

De keuzehulp geeft patiënten meer informatie over de diagnose myomen, inzicht in de laatste behandelopties en de mogelijkheid om een behandeling te kiezen die het beste past bij haar leven en situatie.

Met dank aan o.a. NVOG, ZonMW, Amsterdam UMC, Bekkenbodem4All, ETZ (Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis), Amsterdam Public Health Research instituut, Maxima MC, PatientPlus

Ga naar www.keuzehulp.info/myomen en bekijk de vernieuwde keuzehulp met:

  • Informatie over myomen
  • Informatie over de mogelijke behandelingen, waaronder embolisatie, medicijnen met/zonder hormonen, myomen weghalen via de buik/vagina, baarmoeder weghalen en nieuwe behandelingen in wetenschappelijk onderzoek zoals de MYCHOICE studie.
  • Een overzicht om behandelingen met elkaar te vergelijken
  • Vragen die helpen om te bepalen wat voor de patiënt belangrijk is
  • Vragen die helpen om samen te kiezen welke behandeling het best past
  • Vragen rondom het veranderen van de voorkeur(en) na het doorlopen van de keuzehulp.